Gradačac: Održan 39. Međunarodni sajam šljive

Izvor:
Autor:
Objavljeno: 04.09.2012 u 08:06.
Kategorija: Aktuelnosti


39. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive održan je u Gradačcu od 29. avgusta do 1. septembra.
gradacac_odrzan_39_medjunarodni_sajam_sljive

39. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive održan je u Gradačcu od 29. avgusta do 1. septembra. Sajam su otvorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović. Otvaranju sajma prisustvovali i brojni gosti, kao i ministri poljoprivrede Republike Hrvatske Tihomor Jakovina, i Crne Gore Tarzan Milošević, zamjenik ministra Turske Kutibettin Azru.
Gradačački sajam je mjesto koje doprinosi unapređenju u proizvodnji i preradi hrane, a na 13.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora svoje proizvode predstavilo je oko 250 izlagača iz BiH, zemalja regiona i Njemačke.
U četiri sajamska dana posjetioci su vidjeli izložbene štandove proizvođača hrane i pića, alata i mehanizacije, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava, ambalaže za prehrambenu industriju i drugo.
 

bannerbanner