Kruška SWEET SENSATION

Izvor: poljoprivreda.info
Autor:
Objavljeno: 25.07.2011 u 02:29.
Kategorija: Voćarstvokruska_sweet_sensation

 

 

Ime ove kruške najbolje odražava njen izgled i ukus. Crveno obojena sa senzacionalno slatkim i svježim ukusom. Ta kruška je kao kvalitetna prepoznata među kupcima a visok rejting zavrijeđuje i od prodavaca. Marketinški moto za ovu sortu je “SWEET SENSATION – voće sutrašnjice”.

SWEET SENSATION je nova sorta kruške s atraktivnom crvenom pokožicom i ekstremno slatkog ukusa, a u ishrani može da se koristi oljuštena ili neoljuštena. Da bi se povećala potrošnja kruške među odraslima u cijelom svijetu se specijalno razvija concept vidljivih i uniformnih brendova sa vizuelnim identitetom. Licencirani proizvođači proizvode po jasno zadatim smjernicama, poštujući koncept zaštite kvaliteta hrane. Također, prati se i ukupno proizvedena količina, kako bi se napravio odnos između proizvedene količine i zahtijevane količine na godišnjem nivou.

Prosječna veličina kruške je od 75 - 85 mm u prečniku. Karakterističnog je konusnog oblika. U osnovi je zelenkastožute boje. Pokožica može da pocrveni i to da bude crvene do tamnocrvene boje s izraženim režnjevima po dužini, dok 40-70% površine dobija crvenkastu boju. Boja pulpe je bjeličaste do boje slonove kosti, a nivo šećera je Brix>12.

Na tržištu se nalazi od novembra 2009. Inače kruška SWEET SENSATION jedan je od 10 nominovanih proizvoda za najinovaciju na sajmu “Fruit logistica”, Berlin 2011.