Poljoprivreda i regionalna saradnja jedino rješenje za izlaz iz krize

Izvor:
Autor:
Objavljeno: 12.01.2014 u 13:09.
Kategorija: Aktuelnosti


Bosna i Hercegovina mora poduzeti sve korake da bi smanjila vanjskotrgovinski deficit sa zemljama iz regiona, te tako smanjila nezaposlenost u zemlji, opći je princip i zadaća po kojima se vodi dopremijer Federacije BIH i ministar poljoprivrede, vodopr...
poljoprivreda_i_regionalna_saradnja_jedino_rjesenje_za_izlaz_iz_krize

Bosna i Hercegovina mora poduzeti sve korake da bi smanjila vanjskotrgovinski deficit sa zemljama iz regiona, te tako smanjila nezaposlenost u zemlji, opći je princip i zadaća po kojima se vodi dopremijer Federacije BIH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović.
Ivanković Lijanović je protekle sedmice u Berlinu u okviru “Zelene sedmice” razgovarao s resornim ministrom iz Albanije Edmondom Panaritom.
Teme razgovora odnosile su se na razmjenu poljoprivrednih proizvoda i poboljšanje ukupnih odnosa između dviju zemalja. Da bi suradnja bila na još višem nivou, potrebno je održavati konstantnu koordinaciju.
Zbog toga je na sastanku dogovoreno da će krajem februara 2014. delegacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva posjetiti Tiranu.